Volo Lliure

Volo Lliure
Llera del Ebre a Flix

dissabte, 18 de febrer del 2012

Si no tenim un moment per aturar-se i escoltar a un dels millors músics del món tocant la millor música mai escrita, quantes altres coses ens estem perdent?

Un home es va asseure en una estació de metro a Washington DC i va començar a tocar el violí, 
era un fred matí de gener. Va interpretar sis peces de Bach durant uns 45 minuts. 
Durant aquest temps, ja que era hora pic, es calcula que 1.100 persones van passar per l'estació, la majoria d'ells en el seu camí a la feina.

Tres minuts van passar, i un home de mitjana edat de va adonar que hi havia un músic tocant. Va disminuir el pas i es va aturar per uns segons, i després es va afanyar a complir amb el seu horari.

Un minut més tard, el violinista va rebre el seu primer dòlar de propina: una dona va llançar els diners a la caixa i sense parar, i va seguir caminant.
Uns minuts més tard, algú es va recolzar contra la paret a escoltar, però l'home va mirar el seu rellotge i va començar a caminar de nou. És evident que se li va fer tard per al treball.
El que va posar major atenció va ser un nen de 3 anys. La seva mare li va apressar, però el noi es va aturar a mirar el violinista. Finalment, la mare l'empeny dur, i el nen va seguir caminant, girant el cap tot el temps. Aquesta acció va ser repetida per diversos altres nens. Tots els pares, sense excepció, els van forçar a seguir endavant.
En els 45 minuts que el músic va tocar, només 6 persones es van aturar i van romandre per un temps. Al voltant del 20 li van donar diners, però va seguir caminant al seu ritme normal. Es va recaptar $ 32. Quan va acabar de tocar i el silenci es va fer càrrec, ningú es va adonar. Ningú va aplaudir, ni hi va haver cap reconeixement.
Ningú ho sabia, però el violinista era Joshua Bell, un dels músics més talentosos del món. Ell havia interpretat només una de les peces més complexes mai escrites, en un violí per valor de 3,5 milions de dòlars.
Dos dies abans de la seva forma de tocar al metro, Joshua Bell va esgotar en un teatre a Boston, on els seients van tenir una mitjana de $ 100.
Aquesta és una història real. Joshua Bell tocant incògnit a l'estació de metro va ser organitzada pel diari The Washington Post com a part d'un experiment social sobre la percepció, el gust i les prioritats de la gent. Les línies generals van ser els següents: en un entorn comú a una hora inapropiada: Percebem la bellesa? Ens aturem a apreciar-la? ¿Reconeixem el talent en un context inesperat?
Una de les possibles conclusions d'aquesta experiència podrien ser:
Si no tenim un moment per aturar-se i escoltar a un dels millors músics del món tocant la millor música mai escrita, quantes altres coses ens estem perdent?


Per: Josh Nonnenmocher

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada