Volo Lliure

Volo Lliure
Llera del Ebre a Flix

dimarts, 13 de desembre del 2011

No Culpis a Ningú.

Mai et queixis de ningú, ni de gens, perquè fonamentalment tu has fet el que volies en la teva vida.

Accepta la dificultat d'edificar-te a tu mateix i el valor de començar corregint-te. El triomf del veritable home sorgeix de les cendres del seu error.

Mai et queixis de la teva solitud o de la teva sort, enfronta-la amb valor i accepta-la. D'una manera o una altra és el resultat dels teus actes i prova que tu sempre has de guanyar.

No t'amarguis del teu propi fracàs ni l'hi carreguis a un altre, accepta't ara o seguiràs justificant-te com un nen. Recorda que qualsevol moment és bo per començar i que cap és tan terrible per *claudicar.

Aprèn dels audaços, dels forts, de qui no accepta situacions, de qui viurà malgrat tot, pensa menys en els teus problemes i més en el teu treball i els teus problemes sense eliminar-los moriran.

Aprèn a néixer des del dolor i a ser més gran que el més gran dels obstacles, mira't en el mirall de tu mateix i seràs lliure i fort i deixaràs de ser una titella de les circumstàncies perquè tu mateix ets la teva destinació.

Aixeca't i mira el sol als matins i respira la llum del clarejar. Tu ets part de la força de la teva vida, ara desperta't, lluita, camina, decideix-te i triomfaràs en la vida: mai pensis en la sort, perquè la sort és: el pretext dels fracassats


Pablo Neruda
foto al bosc. 12 Desembre del 2011 Tarragona.

2 comentaris:

  1. Bon dia Ramon!!. M'ha agradat molt aquest vers... es un cant a l'optimisme... És veritat hem de donar gràcies per alçar-nos cada dia i veure la llum del sol...
    Una gran llicó... Gràcies i una abraçada molt forta!!!!! MARTA VALLS

    ResponElimina
  2. Si Marta, no me ha quedat com volia aquest panorama, d'una zona, ombriva i enrevessada del bosc, encara que quelcom bo te, fa rase a la ventada que hi feia, però si ens fic-sem, al mig de la foto dalt se hi veu el Sol.

    Hi afegiré una foto on se veu el Sol, lluitant amb les ombres entre mig de rames.

    ResponElimina