Volo Lliure

Volo Lliure
Llera del Ebre a Flix

dilluns, 31 d’octubre del 2011

PAÏSOS CATALANS, UN LLOC IDEAL PER VIURE.

Hom és d´on naix, i d´on tria viure o on l´atzar el du sense triar.
I eixa llarga espera que és la vida, la es pretén viure de la millor manera possible, de cadascú dep¨n, en la seua escala de valors, que és el millor.
Per tant, eixa estima a la terreta que ens ha parit, ens porta a desitjar el millor per a ella.
Poder treballar, viure, gaudir i estimar en/ al nostre lloc afortunat és tot un ideal de vida.

Tot un lloc ideal per viure; malgrat malifetes envers la Nostra Terra, de les quals no estem contents, i ens volen negar el dret a ser Diferents. veritat que no els deixarem?...Tenim la força de la raó i no ens callarem, davant d'invasors, traïdors i botiflers. //*//
Foto feta als,
Actes reivindicatius del 7 de novembre del 2009 a Perpinyà
en motiu dels 350 anys de la signatura del Tractat dels Pirineus.

350 anys després del Tractat dels Pirineus (7/11/1659), que va tenir per conseqüència la divisió de la nació catalana, i l'obertura d'un llarg procés d'aculturació i de declivi de la llengua catalana a les terres del nord, d'ara endavant franceses, un text votat pels representants del poble nord-català (el Consell General) torna a donar les seves cartes de noblesa a la llengua catalana i el seu dret a existir aquí.
Aquest text, la Carta a favor de la llengua catalana, votada fa quasi 2 anys, proposa nombrosos avanços ambiciosos. El problema és que aquest text no és pas aplicat ! De moment és només aquí per fer bonic !
Aprofitem la manifestació catalanista del 7 de novembre per, entre les reivindicacions presentes, reivindicar l'aplicació estricta de la Carta !

LA NOSTRA LLENGUA CATALANA HA DE VIURE !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada